“Za godinu dana sam UŠTEDILA 28.000 EURA, a NEMAM NEKU PLATU”: Otkrila je trikove kako da se novac taloži, a da se ne odreknete svega

Rebeka možda ima samo 25 godina, ali je uspela za godinu dana da uštedi više od 28.000 eura koji su joj bili potrebni kao depozit za kuću iz snova. Kaže da ne zarađuje mnogo novca od svog Jutjub kanala na kojem objavljuje klipove, ali je sa ljudima koji je prate podijelila kako je uspjela da izvede nevjerovatnu uštedu.

“Ako ja mogu, svako može da uštedi”, poručila Rebeka pratiocima u video-klipu, a zatim otkrila da su njeni trikovi za štednju praktični, poput ubacivanja sitniša u kasicu.

Rebeka je dala još nekoliko savjeta.

“Ako postoji šansa, uselite kod roditelja da biste mogli da odvajate više novca sa strane ili prodajte automobil ukoliko vam nije potreban”, objašnjava Rebeka.

“Ja sam imala auto koji mi baš i nije bio neophodan – prodala sam ga za 2.300 eura i to je bio početak moje štednje”.

Na listi savjeta za štednju je i dodatni posao ili, ako se stvore mogućnosti, tražiti povišicu na poslu. Ona je imala sreće jer je tražila povišicu i dobila je.

Kada je riječ o dodatnim poslovima, savjetuje da to budu “neki jednostavniji poslovi poput čuvanja djece”.

Rebekim savjet je de bliskim osobama za rođendan tražite da vam umjesto poklona daju novac.

A kada je riječ o kupovini, Rebeka savjetuje da novac štedite i tako što ćete kupovati u prodavnicama polovne robe.

Sve plaćajte gotovinom, a ne karticama, jer ćete na taj način biti malo štedljiviji, a prije nego što odete u kupovinu namirnica, napravite spisak svega što vam je potrebno, da ne biste davali novac na stvari koje vam zapravo nisu potrebne.

Na kraju, savjetuje da obavezno ubacujete sitniš i kusur u kasicu jer su ona i njen partner na taj način uspjeli da uštede nevjerovatnih 800 eura!

(Žena Blic)

Leave a Reply