Home / Zdravlje i Hrana / UDARNA VIJEST, UPRAVO SU JAVILI DA JE ON PREMINUO OD KORONA VIRUSA: Cijela Srbija u suzama

UDARNA VIJEST, UPRAVO SU JAVILI DA JE ON PREMINUO OD KORONA VIRUSA: Cijela Srbija u suzama

Legendarni reprezentativac i bivši selektor Srbije umro u 75. godini

Legendarni fudbaler i selektor Jugoslavije i Srbije i Crne Gore Ilija Petković preminuo je danas oko 16.30 u Beogradu u 75. godini., potvrdio je za Telegraf Prof. Dr Miljko Ristić, predsednik zdravstvene komisije FSS.

Proslavljeni napadač izgubio je bitku poslije komplikacija stanja sa pucanjem čira, a dobio je i korona virus, posle nekoliko dana koje je proveo na bolničkom lečenju. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih fudbalera u istoriji na ovim prostorima.

Petković, koji je rođen u Kninu 22. septembra 1945. godine, najveći deo igračke karijere je proveo u OFK Beogradu. Na Karaburmu je stigao kao 19-godišnjak iz Dinare, a pored fudbala paralelno je studirao i na Ekonomskom fakultetu.

U čuvenom plavo-belom dresu Romantičara u dva mandata zabeležio je 417 nastupa i 68 golova, a učestvovao je i u osvajanju Kupa Maršala Tita iz 1966. godine, poslednjeg značajnog trofeja Romantičara u istoriji kluba. U pauzi između dva boravka na Karaburmi nastupao je u Francuskoj za ekipu Troa tri sezone (122 utakmice/7 golova).

Novi.ba/Telegraf.rs

About jeca

Check Also

SMJESA KOJA ZAUSTAVLJA DIJAREJU ISTOG TRENA: Stomak vam više neće biti nadut, A CRIJEVA ĆE RADITI KAO SAT!

Ukoliko imate problema sa probavom, savjetujemo vam da isprobate neke od ovih kućnih trikova:  1. ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *