Home / Novosti / “ON JE NOVI POBJEDNIK ZVEZDA GRANDA” BOSANAC OTKRIO VELIKU TAJNU, SVI SE SLAŽU S NJIM: Da li je on vaš favorit? (FOTO)

“ON JE NOVI POBJEDNIK ZVEZDA GRANDA” BOSANAC OTKRIO VELIKU TAJNU, SVI SE SLAŽU S NJIM: Da li je on vaš favorit? (FOTO)

Kompozitor Dragan Stojković Bosanac jedan je od članova čuvene šestorke koja sačinjava kako neki kažu “oštar” žiri muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

On je sada progovorio o aktuelnoj sezoni ovog takmičenja, istakao da su se njegove kolege “zaigrale”, kao i ko je kandidat koji po njemu nema konkurenciju.

screenshot-7

“Kandidati ispadaju, na veliku žalost te djece, ali mora neko i ispasti da bi takmičenje imalo nekog smisla. Najviše su se zaigrali pjevači, moje kolege koji misle da su producenti, mentori. Sada se oni malo više takmiče nego djeca. To je meni komično”, rekao je Bosanac na početku razgovora za “Avaz”, pa dodao:

“Mislim da će pobjednik biti Isak Šabanović. On je najveći favorit, pa ćemo vidjeti. Dečko je opravdao sve hvalospeve, možda bi, za moj ukus, mogao malo stabilnije intonativno da pjeva. Ali, za sada, nema nikoga ko će se njemu suprotstaviti, ako gledamo na kompletni utisak jedne buduće zvijezde. Nevjerovatan je. Poznavajući glasanje publike, nadam se da će njega proglasiti pobednikom. Žiri koji će odlučivati o takmičarima, a koji formira ‘Grand’ mimo nas, verovatno će glasati kako njima odgovara”.

169709652-280722386859509-1264384230569031135-n1
Dragan Stojković Bosanac osvrnuo se i na to kako je muzička scena izgledala kada je on počinjao karijeru, u odnosu na današnje stanje.

“Ne razlikuje se puno. Razlikuje se u agresivnom pristupu nečega što se zove polupjevači ili uslovno rečeno pojave. Ja ih zovem ‘stvari koje služe za gledanje’. U moje vrijeme i danas, u svakom civilizovanom svijetu, u svakom zanatu se traži prioritet zanata, u muzici je to pevanje ili sviranje, a tek onda dolazi sve ono što bi nadogradilo i uljepšalo lijepo pjevanje ili nastup. Danas se pojavljuju neke osobe koje se bave ko zna čime, koje koriste muziku da bi se bavili tim nekim mutnim radnjama, o čemu se danas nadaleko priča u javnosti”, rekao je Bosanac.

Izvor:Mondo

About samir

Check Also

VESNA SE JUTROS OGLASILA NA INSTAGRAMU: Nakon navoda da je u njihovom stanu izbio haos, VESNA SE OGLASILA – ODLUČILA DA OTKRIJE ISTINU

Kao bomba odjeknula je vijest u medijima da je Đole Đogani prevario svoju suprugu Vesnu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *