Home / Zdravlje i Hrana / NATALOŽENI KAMENAC MOŽETE UKLONITI SAMI KOD KUĆE! Potreban vam je samo JEDAN SASTOJAK KOJI VEĆ IMATE U KUĆI!

NATALOŽENI KAMENAC MOŽETE UKLONITI SAMI KOD KUĆE! Potreban vam je samo JEDAN SASTOJAK KOJI VEĆ IMATE U KUĆI!

Zubni kamenac – je čest problem, i savremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rješava ovaj problem, a štedite i novac.

Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospjeva kroz koren, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva.

Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neprijatne bolesti.

a798f7f377245d19ec1f488d5419e6c0

Kako ukloniti zubni kamenac u kućnim uslovima:

Biće potrebno:

– 40 gr ljuske oraha

– 250 ml vode

zubi

Primjena:

Prokuhajte ljusku u vodi u toku 20 minuta. Skinite sa šporeta i poklopite. Ohladite i procijedite.

Pokvasite četkicu za zube u ovom rastvoru na desetak minuta.

Zatim njome, temeljno očistite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.

Pripremljeni odvar možete koristiti 2 dana, poslije pripremite novi. Već poslije nekoliko dana rezultat će vas obradovati!

Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja, takođe, pomaže čišćenju i zubne gleđi od neprijatnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.

About samir

Check Also

KAKO PREPOZNATI SIMPTOME TROMBA? Ovo su znakovi na koje trebate obratiti pažnju: Kada se krvni ugrušak nađe u blizini srca javljaju se sljedeći simptomi

Kada krvni ugrušak zapuši arterije, mozak, srce i pluća prestanu da dobijaju kiseonik i usljed ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *